(34) 610 41 39 14 info@tokodelsol.com

U EN DE WET IN SPANJE

Er is veel aan de hand in Europa en Spanje maakt daarop geen uitzondering. Sterker nog, het is een land waarnaar vanuit de rest van Europa met toenemende bezorgdheid wordt gekeken. Dat is niet altijd terecht. Het gemak waarop allerlei landen aan de oevers van de Middellandse Zee op één hoop worden gegooid, verdient geen aanbeveling. Spanje is geen Griekenland om maar eens wat te noemen. Er wordt in Spanje serieus gewerkt aan het bestrijden van de economische malaise. In de overheidsuitgaven is bijvoorbeeld al heel drastisch gesneden. Dat geldt vooral voor de maatregelen door de centrale overheid in Madrid. Bij de autonome regio’s gaat het allemaal veel moeizamer.

Maar zorgen blijven. De werkloosheid onder jongeren is onaanvaardbaar groot. Wekenlang vulden de centrale pleinen van de Spaanse steden zich met de indignados, de ‘verontwaardigden’: goed opgeleide jonge mensen die in de verste verte geen uitzicht hebben op een baan. De vernietiging aan menselijk kapitaal die daarmee gepaard gaat, laat zich raden. De kredietwaardigheid van Spanje staat onder grote druk. Politici ontbreekt het aan voldoende moed en slagvaardigheid.

aangenaam en praktisch omgaan met wetten en gebruiken in spanje

De niet-Spaanse ingezetenen worden geconfronteerd met de ingeklapte huizenmarkt. Dat geldt trouwens ook voor niet-ingezetenen die hun huis niet kwijtraken of hoogstens met groot verlies. Uitzettingen zijn aan de orde van de dag. Een enkele bank neemt er genoegen mee dat de ongelukkige bezitter zijn huissleutels overdraagt. Maar veel hypotheekbanken proberen in het land van herkomst van hun door de malaise getroffen klanten beslag te leggen op hun bezittingen daar. Het lijkt erop dat rechtbanken hier een stokje voor willen steken. De banken op hun beurt zullen zich er niet spoorslags bij neerleggen. Kortom, er is veel aan narigheid te melden. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel in het land van de wereldkampioenen voetbal 2010!

Spanje is nog altijd door zijn klimaat, zijn mensen, zijn natuur, zijn cultuur, een van de aantrekkelijkste landen ter wereld. Het zijn dus niet alleen Europeanen die dat hebben ontdekt. Maar onder de ex-pats zijn de Europeanen natuurlijk wel veruit in de meerderheid.

we take care of your live at the costa del sol, od your housem boat and whatever what

In deze nieuwe druk komt u een hoge berg aan veranderingen tegen in wetgeving. Vooral in de verkeersregels en de handelwijze van de fiscus vallen heel wat wijzigingen te noteren. De inleiding van dit boek stipt het aan. In de afzonderlijke hoofdstukken vindt u alle details die voor u van belang zijn. Daarbij passen we er wel voor op dat u niet in de allerkleinste bijzonderheden ‘verdrinkt’. Zo is het van belang op te weten dat snelheidsovertredingen ter plekke beboet worden met 6 euro voor elke kilometer dat u te hard reed en dat de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed van de automobilist de 30 milligram niet mag overschrijden.

De controles zijn frequent en streng. Als u moet autorijden kunt u beter helemaal niet drinken. Ook in deze nieuwe druk van U en de Wet in Spanje treft u weer een trouwe gids door dit fascinerende land met zijn soms ondoorgrondelijke gebruiken en tradities. Het boek vervangt uiteraard niet de adviseurs die u soms nodig hebt in een specifieke situatie.Maar u krijgt wel een toegankelijk beeld van het reilen en zeilen in de Spaanse samenleving. Meer dan eerdere drukken wijkt deze af van het oorspronkelijke manuscript van David Searl, You & the Law in Spain. Het is veel meer toegesneden op Nederlandse (en Belgische) Spanjegangers met hun specifieke vragen en problemen.

Ook in deze nieuwe druk vindt u als ‘rustpunt’ halverwege het boek een aantal kernachtige stukken, vijftien in getal, onder de noemer Wat moet je doen? Ze bevatten handige adviezen en tips bij problemen en probleempjes in het dagelijkse leven in Spanje. Nuttig om in voorkomende gevallen bij de hand te hebben.

Deze derde editie van U en de Wet in Spanje verschijnt ook als e-book. Dat maakt het ook mogelijk om het boek met de iPad of andere ‘tablet’ mee te nemen op reis. In deze mededeling schuilt een waar stukje symboliek: we gaan met onze tijd mee.

Indien u de derde editie van het boek wilt bestellen kijk dan op www.emigratieboek.nl en http://www.emigratieboek.nl
Voor de updates van “U en de Wet in Spanje 2011 – 2012” bekijk de PDF – file

Stel uw vraag – Mogelijk kunnen wij  U verder helpen met een vraag /probleem, daartoe gaarne het contactformulier in te vullen en verzenden waarna wij U zo mogelijk, verder kunnen helpen.

U EN DE WET IN SPANJE

De 4e editie alweer, verkrijgbaar medio oktober 2017 en zal verkrijgbaar zijn via diverse verkooppunten in Nederland en Spanje, waaronder Bol.com en Emigratieboek.nl Klik hier.

Contacteer ons alstublieft