(34) 610 41 39 14 info@tokodelsol.com

KRINGLOOP

Kringloop-costa del sol

Kringloop-costa del sol is in het leven geroepen op initiatief van Toko del Sol om op een bewuste wijze een bijdrage te willen leveren aan het behoud van een schoon milieu door hergebruik van goederen. De Kringloop -costa del sol heeft zich dan ook als taak gesteld: het exploiteren van een professioneel opgezette kringloopwinkel aan de Costa del Sol

Het hoofddoel van Kringloop costa del sol is het inzamelen, verwerken en verkopen,verhuren van afgedankte en mogelijk herbruikbare goederen. Er wordt door Kringloop costa del sol gestreefd naar optimaal hergebruik en het stimuleren van bewust afvalgedrag aan de Costa del Sol. Dit in samenwerking met de verschillende gemeenten.

Een tweede doel is erin gelegen de goederen zoals meubilair en huishoudelinke apparaten voor korte of langere tijd te verhuren aan eigenaars van onroerend goed, die hun betreffende huis of appartement willen verhuren.

Een ander belangrijk doel van Kringloop costa del sol is het creëren van zinvol werk voor mensen die in het reguliere arbeidscircuit buiten de boot (dreigen) te vallen. De Kringloopwinkel werkt nauw samen met diverse instanties Daarnaast kan het voorkomen dat er tijdelijk mensen werkzaam zijn via andere kanalen

Binnen de kringloopwinkel wordt er veel werk verzet door bovenstaande medewerkers, maar ook door mensen die een zinvolle (vrije-) tijdbesteding zoeken.

In dit verband wordt onderzocht of een ” reparatie ” – cafe tot de mogelijkheid behoort.